SPAANSE BOLDERTJES
4 personen
Stoofpotje van Saucijzen.
500 gram saucijzen of chipolataworstjes of combinatie
150 gram chorizoworst Stegeman
2 grote gesnipperde rode ui
1 teentje knoflook
1 flinke eetl.oregano
6 takjes takjes verse tijm
1 ruime theel. kaneel en kruidnagel
150 gram gehalveerde sperziebonen of kleine spruitjes
1 blik tomaten blokjes
2 aardappelen in blokjes
1 volle eetl. ketchup
Olijfolie
Baharat, specerijenmelange van Johnnie Boer
Zout en peper naar smaak
Wok of Braadpan
4 grofvolkoren broodjes en kruidencreme
Marineer de grof gesneden saucijzen in 3 eetlepel olijfolie en
1 eetl. Specerijenmelange.
Snijd alvast de chorizoworst in plakjes, halveer en zet ze apart.
Pel het uitje, zet de sperciebonen en aardappelblokjes apart.
Fruit de ui en knoflook aan, en braad de uitgelekte stukken saucijs mee. Voeg vervolgens de stukjes chorizoworst toe. Tot de chorizoworst kleur afgeeft.
Daana kunnen de tomatenblokjes, de ketchup, de oregano en de verse tijm erbij.
Voeg aan de stoofpot nog naar smaak beetje kaneel en kruidnagel toe of ….wat specerijenmelange.
Ook de sperziebonen en de aardappelblokjes toevoegen en zachtjes mee laten pruttelen.
Als deze gaar zijn, is het stoofpotje klaar.
Zout en peper naar smaak.
Beleg de broodjes met kruidencreme, heerlijk om in de saus te dippen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Recept/foto Yvonne Ransijn